Monday Inspiration – 1 iunie

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, al purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă.
Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi.
Ne-am gândit că nu există o zi mai perfectă pentru a relua seria articolelor care să vă inspire și anume  Monday Inspiration 😛
De această dată fiind ziua copilului  🙂 ne-am gândit să vă prezentăm câteva  tipsuri cu modele jucăușe, care te îndeamnă să te bucuri de copilul din tine ❤
Cel mai bine este dacă le lăsăm pe cele care le-au realizat să vi le prezinte, primele două tipsuri sunt realizate de Laura Lacatusu :

100487355_294830811694008_4327029265519345664_n
” Bună fetelor! Mi-a fost dor să putem împărtăși din nou ideile noastre. Și pentru că în perioada aceasta am petrecut foarte mult timp cu copiii noștrii, cerințele au venit din partea lor. Fetele mele m-au rugat să le pictez personajele lor preferate din desenele cu micii ponei, Fluttershy și unul dintre cele mai populare personaje Minnie Mouse. Trebuie să recunosc că a fost o provocare și am studiat puțin aceste personaje. Întâi am făcut o schiță pe hârtie, ca să îmi stabilesc proporțiile. Apoi aceeași schiță am făcut-o și pe tips și efectiv am colorat schița cu ajutorul pensulei de decor oval, folosind nuanțele minunate de oje semipermanente Latino Nails, care au un grad de acoperire perfect și care ne ajută la astfel de picturi. Cu ajutorul pensulei fine art am definit micile detalii care mai erau necesare. Am uscat în lampa UV și apoi am dat in strat de top Brilliant Shine și am însuflețit personajele noastre. Fetele mele au fost foarte încântate. Spor la muncă fetelor și aveți grijă de voi! ”

În continuare, o lăsăm pe Bianca Gheorghiu, să ne prezinte tipsurile realizate de ea:

100550648_248473632914560_955864496646127616_n

„Cu creionul pe hârtie
O păpușă am desenat…”🤷‍♀️
Pentru 1 iunie m-am gândit să vă prezint cateva din lucrările mele și anume „Păpușile Gorjuss”
Nu-i așa că sunt minunate? Bizare, misterioase și în același timp hipnotizante. Sunt Gorjuss Girls. Și au povestea lor. Pe mine una, m-au captivat, efectiv, din primul moment în care le-am văzut. Aceste personaje excentrice, atipice, îmbrăcate ca dintr-o altă epocă și totuși atât de actuale, cu ciorapi lungi, dungați și fără nas și gură, dar care reușesc să transmită, fără niciun efort, multă emoție, puritate, inocență. Gorjuss Girls au o poveste extrem de interesantă. Ele au existat mai întâi pe pânză și au locuit în galeriile de artă de la New York, Los Angeles, Hollywood și Hong Kong. Sunt creația artistei scoțiene Suzanne Woolcott, mămică a trei copii, care este imobilizată, de mulți ani, într-un scaun cu rotile. În ciuda faptului că și-a pierdut mobilitatea, Suzanne a continuat să creeze iar în 2010, un parteneriat cu compania Santoro i-a adus, practic, faima internațională. Și-a văzut creațiile transpuse în realitate. Personajele ei au coborât de pe pânză în brațele a milioane de copii.
Suzanne a dat naștere, practic, unui imperiu, un cult al conceptului Gorjuss, pentru că i-a câștigat, prin arta sa, nu numai pe copii, dar și pe adulți. Suzanne este, înainte de toate, un exemplu despre cum să nu te dai bătut, atunci când viața te pune la grea încercare, să-ți găsești acea putere să continui și să creezi frumos.
Dar ce-i cu păpușile acestea Gorjuss și de ce sunt ele atât de speciale? În afara faptului că s-au materializat, practic, din arta lui Suzanne, primul lucru pe care îl observăm la ele, în afara modului excentric în care sunt îmbrăcate, este că nu au nici nas și nici gură. Și, totuși, transmit foarte multă emoție. Reușesc să te facă să vezi și să simți parcă inocența și frumusețea copilăriei. Gorjuss Girls, numele creațiilor artistei, e un joc de litere și vine de la Gorgeous Girls.
„Am fost mereu un fan al portretelor și a ceea ce poate fi capturat în ele, atitudinea, privirea și ce ne transmit. Stilul în care sunt desenate fetele mele a venit natural”, a spus artista, într-un interviu publicat pe dowhatyouloveforlife.com „Întotdeauna mi-am dorit să transmit emoțiile mele și pentru a face asta trebuie să te concentrezi pe acele elemente care fac privitorul să le simtă, emoția nu se transmite neapărat prin expresii faciale și cred că arta mea dovedește acest lucru”, a explicat Suzanne, în același interviu. De altfel, artista spune că prin nedesenarea completă a feței, atenția nu mai este centrată doar pe o expresie facială, ci pe întreg contextul în care este așezat personajul, iar asta reușește să transmită mai mult. „Totul are un sens, nimic din elementele care înconjoară fetele mele nu este întâmplător, totul se află acolo cu un motiv precis, pentru a completa povestea”, mărturisește artista.
Adevărul este că mă regăsesc foarte mult în cuvintele lui Suzanne, si mă fascinează emoția și povestea ei. Gorjuss sunt speciale în bizareria lor, misterioase, indescifrabile și totuși ușor de „citit”. Reușesc să te transpună, într-o clipită, într-o lume a lor, aparte, pe care o vezi și o simți și exact acesta este marele merit al creațiilor lui Suzanne, ce i-a adus succesul la care nu îndrăznea nici să viseze, atunci când a dat viață personajelor sale. Cu siguranță, Suzannne și-a lăsat amprenta în lume. Adulți și copii, deopotrivă, îndrăgesc personajele Gorjuss.
Am incercat la rândul meu sa transpun în lucrările mele un pic din emoțiile transmise de Suzanne.
Am început cu o schiță simplă realizată cu ajutorul pensulei Fine art, apoi am colorat păpușile cu gelurile colorate Latino Nails. Pentru a părea mai reale am adăugat umbre diluând ojele semipermanente cu Robust Base iar la sfârșit le-am conturat cu gelurile paint gel pentru a le scoate în evidență .
Pentru a conferi o oarecare adâncime am aplicat mai întâi Radical Matte Velvet, apoi Briliant Shine.
Mi-a plăcut mult să aflu că în spatele acestor păpușele se află o poveste. Nu știu cât am reușit eu sa transmit din această poveste, dar pe mine păpușile fără gură m-au impresionat 🥰

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s