Top 10 soluții pentru a forma clientela după pandemie

Acestă postare este dedicată unei teme de actualitate, o temă care apasă multe dintre manichiuristele, chiar și pe cele cu clientela stabilă și bine formată. Problema notorie la care ne refeim e faptul crunt și anume: multe cliente nu se mai întorc la saloanele de înfrumusețare. Perioada carantinei a fost un prilej bun ca unele dintre ele să se invață acasă cu aplicarea materialului chiar dacă rezultate nu erau cele cu care s-au obișnuit , altele să realizeze că pot trăi și fără o manichiură impecabilă iar într-un final motivele financiare în multe cazuri anulează această dorință naturlă.

Am dezbătut acest subiect cu trainerul Latino Nails, Laura. Ea ne-a prezentat pe scurt cum a trecut peste această perioadă și cu ce soluții a încercat ea să rezolve această situație.

Din cele discutate cu ea, va putem oferi 10 soluții in rezolvarea acestei situatii:

 1. Profită din plin de marile reduceri care se fac la furnizori – pandemia a venit și cu plusuri la anumite capitole, iar noi fiind optimiste din fire, observăm întotdeauna și latura însorită a lucrurilor. Vorbim aici despre promoții în fel și chip oferite de către furnizorii de materii prime pentru manichiurise. Noi la Latino Nails în această perioadă venim cu reduceri săptamânale tematice care să acopere nevoile tuturor, iar dacă Tu ești pe fază și profiți de aceste reduceri, în mod evident iți vor scădea cheltuielile cu aprovizionare.
  Trecând peste cheltuielile cu materiile prime, e perioada numai bună de a renegocia și chiria spațiului – dacă e cazul. Și la acest capitol avem un as la mânecă deoarece în condițiile actuale nici proprietarii spațiilor comerciale nu sunt bombardate cu oferte, așadar în general au de ales între a renunuța la mai puțin sau a rămâne cu nimic…
  Este foarte important să înțelegem faptul că profitând de achiziționarea de produse la prețuri promoționale și la a tăia cheltuielile care nu prezintă scăderea nivelului serviciilor oferite ne oferă posibilitatea  de a face reduceri la rândul nostru. De aici se derivă în mod automat următorul punct:
 2. Reduceri pentru cliente – pentru a păstra clientele trebuie să facem mici sacrificii, un gest cât de mic poate însemna enorm pentru viitorul nostru. Promoții de genul o manichiură gratuită după 3 prezențe consecutive la noi sau o pedichiura gratuită după 3 manichiuri, un tratament cu parafină etc.
 3. Organizarea de giveaway – la toate ne face plăcere să primim ceva gratis, vei vedea ce bine este să oferi. Manichiuri gratuite clientelor voastre în funcție de like-urile pe care vi le dau pozelor pe care le postați, share-uri sau etichetând prietene care ar putea deveni potențiale cliente pentru voi.
 4. Reduceri pentru clientele vechi în cazul în care aduc o nouă clientă constantă. Ca să vă înmulțiți clientele puteți oferi o reducere unei cliente care vă aduce o clientă nouă.
 5. Utilizarea de produse profesionale de sterilizare – frica poate fi una din impedimentele pentru care nu se reîntorc clientele. Este impetuos necesar să folosim un pupinel, să dezinfectăm corect și să sterilizăm corect instrumentele în pungi speciale.
 6. Transparență la dezinfecție – dezinfecția este și va fi foarte importantă în meseria noastră. Clientele se vor simți respectate văzând că noi desfacem instrumentele în fața lor, că folosim o pilă pe care o putem depozita într-o pungă înscrisă cu numele ei. Simțindu-se respectate ele vă vor respecta la rândul lor și vor fi și ele fidele. Este important să purtăm mască, mănuși, și de ce nu, să avem un plexiglas pe masa de lucru, iar la pedichiură putem utiliza o vizieră. Știm că se cer produse profesionale avizate de ministerul sănătății, sunt pe piață nenumărate produse, foooarte scumpe. Pentru reducerea cheltuielilor, poți alege produse mai ieftine, de asemenea avizate, produse autohtone. Aceste produse le poți achiziționa de la Latino Nails. În felul acesta reduci și cheltuielile, și vii în sprijitul pieții economice românești. Trebuie să păstrăm curățenia în salon și să o împrospătăm cel puțin zilnic.
 7. Punctualitate – este important să fim punctuale și să respectăm programările. Dacă noi suntem puctuale, atunci și clientele vor respecta puctualitatea voastră. Să răspundem la solicitările lor, sau să le sunăm înapoi în cazul în care nu putem să le răspundem când ne caută. Putem apela la aplicații care trimit mesaje de remind clientelor pentru programarea pe care o au, sau aplicatii in care acestea pot online sa isi faca o programare.
 8. Activi în mediul online – postări despre lucrările noastre în social media. Pentru a avea cliente noi, este foarte important să fim activi în mediul online. Acest subiect va fi dezbătut mai pe larg intr-o postare viitoare.
 9. Perfectionare profesională – să participăm la cursuri pentru a ne îmbunătăți tehnica tot mereu și pentru a fi în ton cu toate noutățiile care apar în acest domeniu.
 10. Noutăți – Achiziționând culori noi, în tendințele anotimpului și a modei actuale clientele își vor dori să vină în continuare la Voi și să încerce toate nuanțele apărute.

Acestea sunt doar câteva idei din cele discutate cu Ea. Sperăm ca cele povestite de ea să vă dea soluții și idei pentru a trece cu bine peste această situație 🙂

Un gând despre „Top 10 soluții pentru a forma clientela după pandemie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s