Portret feminin pas cu pas

Trainerul Latino Nails, Bianca Gheorghiu, a câștigat deja un concurs internațional cu un portret, a decis să vă prezinte pas cu pas realizarea unui astfel de model  ❤

Bianca_portret

„Bună fetelor! Pentru aceasta săptămâna v-am mai pregătit un portret, de data asta unul feminin 🥰
În continuare voi încerca să vă explic pas cu pas etapele procesului de desenare a unui portret. Trebuie ținut cont de faptul ca un portret este un „proces” ce cuprinde mai multe etape.

Se începe cu desenarea unei forme ovale sau a uneia tip ou.
O linie longitudinală ce taie forma ovală de la jumătate va indica locul unde vor fi desenați ochii (această linie va ajuta la poziționarea ochilor în linie dreaptă, căci există riscul la începători de a-i încrucișa dacă sunt desenați mai târziu).
Se trasează o a doua linie la jumătatea distanței între linia ochilor și bărbie – aceasta reprezintă vârful nasului. Mai apoi se trasează o altă linie la jumătatea dintre nas și bărbie, reprezentând linia gurii.
În final se trasează o linie transversală ce va împărți fața simetric și va indica linia gâtului. Toate aceste linii trebuiesc trasate ușor, pentru a putea fi șterse mai târziu cu ușurință.
În același timp, liniile trebuie să fie destul de vizibile pentru a nu pierde ghidajul lor.
Proporțiile fetei – Pentru a măsura perfect și ușor proporțiile feței se poate folosi această tehnica a distanței ochilor. Această tehnică a măsurării proporțiilor te va ajuta să înțelegi și să trasezi corect formele feței. Pentru începători, greșelile cele mai frecvente constau în desenarea unui nas prea scurt sau prea lung.

Dacă stăpânești trasarea liniilor, va fi mult mai ușor să faci un portret. Cu puțină concentrare și efort, ar trebui să poți desena un portret de calitate.

Pasul 1 – Pentru a realiza un portret realist, este important să schitezi in mod corespunzator conturul oval. Este posibil să încerci acest lucru de câteva ori. Pentru a desena un astfel de portret, precis și cu exactitate, trebuie să ai răbdare, ulterior totul va fi mai ușor. Pentru a putea realiza linii fine și exacte, încearcă să folosești un creion mecanic subtire, sau o pensulă foarte subțire.

Pasul 2 – Trasează o linie orizontală în mijlocul ovalului pentru a o împărți în două și o linie paralelă puțin mai mică. Din mijlocul liniei inferioare tragi o linie verticală și schițezi baza nasului.

Pasul 3 – Gândește-te la felul cum vrei să arate portretul. Ca sfat, poți începe prin a desena o față care să nu necesite trăsături complexe. Apoi va fi mai ușor să continui. Începe prin a lucra la ochi, aceștia reprezintă cea mai importantă parte a oricărui portret. După această fază, începi prin a desena linia gurii și linia părului folosind linii ovale curbate.

Pasul 4 – Deși această etapă ar putea fi o provocare, odată ce ai terminat-o, portretul tău va fi aproape gata. De recomandat este să desenezi parțile mai ușoare. Desenează sprâncenele și finalizează linia părului. Continuă cu trasarea buzelor. Nu încerca să faci linia buzelor prea groasă. După, poți continua cu trasarea liniei nasului.

Pasul 5 – Dacă ai ajuns la acest pas înseamnă că ești o persoană cu adevărat artistică. Acum îți mai rămâne să desenezi părțile mai ușor de făcut. Tot ce trebuie să faci este să scoți în detaliu sprâncenele, pleoapele și urechile.

Pasul 6 – Acum ai un desen real al feței. Ultimul pas este acela de a face un portret din el, oferindu-i un volum, care se obține prin umbrire și contrast. La această etapă ojele semipermanente diluate cu oricare dintre bazele transparente (base⊤, rubber, robust) sunt minunate.
După finalizarea portretului poți scoate și mai mult în evidență trăsăturile utilizând geluri colorate pentru a-i da un plus de culoare și viață.

BIANCA_PORTRE_222

Ca sfat, încearcă să-ți depășești limitele și astfel vei putea să performezi într-un timp.
Sper că v-am fost de ajutor 🤗 Să aveți spor! „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s